09:44
Скільки коштує утримання нерухомості в Туреччині

Купуючи будинок чи квартиру в Туреччині, потрібно реально оцінювати рівень витрат на її подальше утримання. Склад комунальних та інших платежів, які робить власник турецького житла, дещо відрізняється від звичної нам оплати послуг ЖКГ, система їх нарахування та розмір – теж. Тому ми пропонуємо докладніше розібратися з цим питанням.

Середньорічні витрати на утримання квартири 1+1, розташованої в курортному регіоні, в сучасному житловому комплексі і недалеко від моря, становлять трохи більше 1000 євро на рік. При цьому всі статті витрат на нерухомість в Туреччиніможна умовно розділити на 4 великі групи:

  • айдат;
  • оплата комунальних послуг;
  • податкові платежі;
  • страховка.

Айдатом називається щомісячний платіж на утримання квартири або будинку. Його розмір визначається мешканцями на загальних зборах і сплачується, незалежно від того, постійно ви проживаєте в квартирі чи ні. Айдат йде на підтримання спільної інфраструктури комплексу (ліфтів, басейну, сауни, дитячих та спортивних майданчиків), оплату праці персоналу (консьєржів, охоронців, прибиральників тощо), а також – послуг управляючої компанії. Чим розвиненіша інфраструктура будинку, тим вищий айдат. Як правило, він становить 10-100 євро на місяць.

Всі платежі за комунальні послуги в Туреччині нараховуються за лічильниками. До їх складу входить:

  • електроенергія – середній тариф по країні 0,11-0,18 євро за кВт/год в залежності від часу доби (вночі користуватися електрикою дешевше), регіону та обсягу споживання;
  • холодне водопостачання – в середньому обходиться в 0,5-1,5 євро за 1 м3, дивлячись від об’ємів спожитої води;
  • інтернет і телебачення – середня ціна домашнього пакета 15-30 євро на місяць, залежить від провайдера, обсягу послуг та швидкості інтернету.

Централізованого опалення та гарячого водопостачання в країні немає. Газ проводиться рідко, частіше купується в балонах, які коштують від 15 до 30 євро та використовуються протягом трьох-чотирьох місяців.

Іноземні власники житлової нерухомості в Туреччині зобов’язані сплачувати аналогічні з її громадянами податки та збори:

  • податок на нерухомість (0,1% на рік від кадастрової вартості об’єкта в провінціях і 0,2% у великих містах);
  • муніципальні збори (10-40 євро на рік, за вивезення сміття і прибирання вулиць).

Досить специфічною статтею витрат є страховка від землетрусів (DASK). Її вартість визначається з урахуванням характеристик нерухомості та бажаного обсягу покриття полісом. В середньому – це 15-150 євро на рік.

Просмотров: 299 | Добавил: stmodsessa | Теги: Нерухомість Аланії, Нерухомість в Туреччині, Нерухомість Аланія Туреччина, нерухомість в Фетхіє, нерухомість в Авсаларе, Нерухомість в Туреччині ціни | Рейтинг: 5.0/1

Инвестиции в недвижимость за границей: Греция, Грузия, Турция, Кипр.

- Инвестируйте отдыхая

Инвестиции в недвижимость за рубежом: в апартаменты, коммерческую недвижимость, в новостройки.

- С получением ВНЖ и гражданства

Инвестиции в недвижимость в Турции с гарантией получения дохода .

- Недвижимость от застройщика в Фетхие

Инвестиции в недвижимость за рубежом
Покупка недвижимости за рубежом – одна из самых надежных инвестиций.
Выбирайте объекты в странах, где работают программы по оформлению вида на жительство или второго гражданства за инвестиции в недвижимость.
Узнать больше